Košarka
0

Dallas uzeo Butlera, dao Washingtonu Howarda

Totalsport
Josh Howard (Foto: Reuters)
Josh Howard (Foto: Reuters)
NBA liga je potvrdila razmjenu između dvije NBA ekipe, Dallasa i Washingtona, u kojoj je bilo uključeno čak sedam košarkaša s obje strane.

Najbitnija je vijest da Josh Howard (30) više nije u Dallasu, čiji je dres nosio od 2003. godine i bio mu je jedini u NBA karijeri. Za puštanje ovog igrača Dallas se vjerojatno odlučio zbog učestalih povreda krilnog igrača u posljednje vrijeme (kuk i zglob).

No, isto tako, ne može se zaboraviti da su se u zadnje dvije sezone u Dallasu odrekli dva sjajna igrača, Devina Harrisa i Josha Howarda, koji su bili "programirani" da budu nositelji igre Dallasa.

Osim Howarda Dallas je u Washington pustio centra Drewa Goodena, a sve su napravili kako bi otvorili dolazak u svoje redove Carona Butlera, beka šutera i centra Brendona Haywooda.

Butler (30) je u NBA ligu zakoračio 2002. godine, te je dvije sezone igrao u Miamiju, a jednu u Los Angeles Lakersima. Od 2005. je u Washingtonu za kojeg je ove sezone prosječno ubacivao 16.7 poena uz 6.1 asistencija i tri skoka po utakmici.