Rođen u Trebinju
0

Čuveni košarkaš opljačkan u jednom od najsvetijih srpskih hramova i sam je u čudu gdje se to desilo

H. H.
Radmanović je tri sezone nastupao za Lakerse (Foto: EPA-EFE)
Radmanović je tri sezone nastupao za Lakerse (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji srbijanski košarkaš Vladimir Radmanović (43) opljačkan je početkom aprila na Svetoj Gori u manastiru Hilandar, a tom prilikom mu je otuđeno 350 eura.

Radmanović je u prvoj polovini aprila sa nekoliko prijatelja boravio u posjeti manastiru Hilandar na Svetoj Gori. Monasi su ga smjestili u manastirski konak. Međutim, dok je obilazio znamenitosti Hilandara soba je bila otključana i neko mu je ukrao novac.

Vodila se interna istraga, ali za sada nije otkriveno ko je je lopov. Sumnja se da je to mogao da učini neko od vjernika ko je također tog dana bio smješten u konaku, ali za sada nema zvaničnih informacija ko je to počinio.

Sam Radmanović je bio u čudu kako je moguće da u jednoj tako velikoj svetinji kao što je Hilandar unutar konaka neko krade. On je inače vjernik, poštuje svetinje i rado ih obilazi, a ovo mu nije prvi put da je posjetio Svetu Goru i Hilandar, navodi Kurir.

Inače, Radmanović je rođen u Trebinju, a tokom karijere igrao je za Crvenu zvezdu, FMP, Seattle SuperSonicse, Los Angeles Clipperse, Los Angeles Lakerse, Charlotte Bobcatse, Golden State Warriorse, Atlanta Hawkse i Chicago Bullse.

Sa reprezentacijom Jugoslavije postao je svjetski šampion u Indianapolisu 2002. godine.