Sjajan dribling
12

Curry "uništio" Hardena i na neobičan način proslavio trojku: Morao sam biti najveći navijač

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Stephen Curry odigrao je sjajan meč u pobjedi Golden Statea protiv Houstona čime su stigli u vodstvo od 2:1 u ukupnom rezultatu, a posebno upečatljiva bila je jedna "trica" sredinom treće četvrtine kada je preko Hardena pokazao o kakvom igraču je riječ.

Curry je postigao 35 poena u veoma važnoj pobjedi aktuelnog prvaka, a u najbolji ritam upao je sredinom treće četvrtine kada je ubacio 18 poena.

U jednoj akciji, Curry je driblingom izbacio Hardena, a potom je preko ruke "pocijepao mrežicu". Nakon sjajne trojke, uslijedilo je neobično slavlje uz poruk: "Ovo je moja kuća".

"Pao mi je mrak na oči kada sam shvatio kako sam reagovao. Rekao sam sebi da nekada moram biti najveći navijač, da moram da pronađem ono što me pokreće, a onda da tu energiju iskoristim kako bi moji saigrači vidjeli da sam s njima. To sam uradio večeras, a sada to moram da ponovm", kazao je Curry.

Nakon toga, on je rekao da je Golden State odigrao odličnu timsku odbranu i da su uspjeli zatvoriti visokooktanski napad Houstona.

"Danas smo igrali mnogo bolju timsku odbranu, Houston ima 'visokooktanski' napad, ali uspjeli smo da ih zatvorimo. Nije bilo padova u našoj igri što je mnogo pomoglo za moral na parketu", dodao je Curry.