Ironičan potez
47

Čudna scena nakon finala NBA lige: Zašto su legendarni košarkaši nosili maske za kisik?

S. G.
Denver je u prvoj utakmici finala NBA lige na svom parketu nadigrao Miami sa 104:93, a nakon utakmice pažnju su "ukrali" legendarni košarkaši Charles Barkley i Grant Hill.

Hill i Barkley, koji danas rade kao stručni komentatori utakmica, nosili su masku za kisik tokom programa uživo, a brzo je stiglo objašenjenje zašto su to uradili.

Naime, grad Denver se nalazi na 1.608 metara i NBA finale se nikada u svojoj historiji nije igralo na tako velikoj nadmorskoj visini.

Stoga se u posljednjih nekoliko dana raspravljalo da li je to možda "tajno oružje" Denvera koji nema poraz na svom terenu u play offu.

"To je najveća glupost koju sam do sada čuo", rekao je Barkley i otkrio da su baš zbog toga on i Hill nosili maske, naravno u šali.

"Nuggetsi su po prvi put u historiji u finalu. Ako je vazduh ovdje napravio toliku razliku, onda bi Denver trebalo da bude u finalu svake godine. A sada je kao visina bitna?! Ma hajde, molim vas", jasan je bio Barkley.

Druga utakmica finala između Denvera i Miamija igra se u noći sa nedjelje na ponedjeljak od 2 sata po srednjeevropskom vremenu.