NBA play-off
124

Čudesni LeBron James s 45 poena odveo Cleveland u polufinale Istočne konferencije

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Cleveland Cavaliersa plasirali su se u polufinale Istočne konferencije NBA play-offa nakon što su večeras u sedmoj, odlučujućoj utakmici savladali Indianu Pacerse rezultatom 105:101.

Cavaliersi su sjajno krenuli u meč i već u prvoj četvrtini postigli su 31 poen, a Pacerse su ostavili na svega 19.

Prednost su zadržavali do odlaska na odmor, a gosti su se probudili u trećoj dionici kada su smanjili prednost na samo dva poena.

Uslijedila je dramatična završnica u kojoj su Cavaliersi ipak slavili očekivanu pobjedu i plasman među osam najboljih ekipa u NBA ligi.

LeBron James je pružio sjajnu partiju za pobjedničku ekipu upisavši 45 poena i sedam asistencija. Podršku je imao u Tristanu Thompsonu koji je ostvario 10 skokova.

S druge strane ubjedljivo najraspoloženiji bio je Victor Oladipo, koji je ostvario double-double učinak. Postigao je 30 poena, upisao 12 skokova, a dodao je i šest asistencija.

U polufinalu Istočne konferencije Cavaliersi će igrati protiv Toronto Raptorsa, koji su prethodno izbacili Washington Wizardse.

U prvom meču polufinala play-offa između Houstona i Utahe slavili su domaći igrači rezultatom 110:96, a Rocketse je do pobjede nosio Harden sa 41 ubačenim poenom.