Košarka
0

Crvena zvezda slavila u velikom derbiju protiv Partizana

Piše: O. T.
Quincy Miller, Čedomir Vitkovac i Danilo Anđušić (Foto: ABA liga)
Quincy Miller, Čedomir Vitkovac i Danilo Anđušić (Foto: ABA liga)
U posljednjoj utakmici 8. kola ABA lige odigran je veliki derbi između Crvene zvezde i Partizana u Pioniru. Zvezda je slavila rezultatom 92:77.

Partizan je u sezonu ušao kao ekipa koja ulazi u težak period, a ostali su i bez trenera Duška Vujoševića koji je, izuzmemo li kratak boravak u CSKA Moskvi, u klubu boravio 14 godina. Njega je zamijenio mladi Petar Božić (36).

Za razliku od Partizana, Crvena zvezda je već dugo vremena jedan od najstabilnijih košarkaških klubova ABA lige i tim Dejana Radonjića (45) u ovaj meč je ušao kao favorit iako su i oni nakon loših rezultata u Euroligi i dva vezana poraza u petom i šestom kolu ABA lige bili u nezgodnoj situaciji.

Prva četvrtina pripala je Partizanu koji je otišao na "+11" (13:24). Partizan je igrao srčano i pokazao je veliku želju, ali razlika u igračkom kvalitetu je došla do izražaja već u drugoj četvrtini kada je Zvezda preokrenula i nakon 20 minuta igre na semaforu je stajalo 55:45 za domaću ekipu.

Do kraja utakmice razlika se samo povećavala. U trećoj četvrtini Zvezda je imala 23:20, a u četvrtoj 24:17 što je u konačnici iznosilo 92:77, odnosno 15 poena razlike.

Igrač sa najivše poena u redovima Zvezde bio je Quincy Miller sa 17 poena, a za Partizan najviše je ubacio 21-godišnji Petar Aranitović sa 19 poena.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Adin Vrabac proveo je 2 minute i 34 sekunde na parketu u dresu Partizana, ali nije uspio upisati poene.

Crvena zvezda je ovom pobjedom zauzela drugo mjesto, dok je Partizan trećim uzastopnim porazom ostao u dnu tabele, na 12. mjestu od 14 ekipa.