{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crnadak potvrdio: Izdat ćemo vize reprezentaciji Kosova, Spasojević je promijenio stav

Piše: K. H./Klix.ba
10.8.2018. u 19:11
528
196
Crnadak potvrdio: Izdat ćemo vize reprezentaciji Kosova, Spasojević je promijenio stav
528
Crnadak potvrdio: Izdat ćemo vize reprezentaciji Kosova, Spasojević je promijenio stav
Igor Crnadak (Foto: H. M./Klix.ba)
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak potvrdio je za Klix.ba da će košarkašima kadetske reprezentacije Kosova do kraja dana biti izdate vize i da je predsjednik KS RS-a Boris Spasojević promijenio svoj stav.
Crnadak je rekao da je izdavanje viza odobreno i da će one biti gotove u narednih nekoliko sati.

"Tačno je, kadetski košarkaški reprezentacije Kosova će dobiti vize. Koliko ja znam, odobrenje je izdato i vize će biti izdate u narednih satima", kazao je ministar vanjskih poslova BiH.

Na pitanje zbog čega je ova procedura ovoliko trajala, Crnadak je rekao da je predsjednik KS RS-a Boris Spasojević promijenio svoj stav i da je istakao da on stoji iza ovog takmičenja.

"Mi smo tek večeras dobili stav potpredsjednika KS BiH, odnosno predsjednika KS RS-a da on stoji iza ovog takmičenja i da smatra da treba izdati vize selekciji Kosova. Zbog toga smo izgubili nekoliko dana, mogao je to reći i ranije, kada je eksplicitno rekao da je protiv toga. S obzirom na to da su se okolnosti promijenile, stvoreni su neki drugi uslovi i vize će do kraja dana biti izdate", smatra Crnadak.

Za nadati se da će reprezentativci Kosova u što bržem roku dobiti vize, kao i da će se pronaći termin za igranje utakmice između BiH i Kosova koja se trebala igrati prije u četvrtak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: