Košarka
1.4k

Čojić: Teško da će iko ponoviti Njegošev uspjeh, a on sa porodicom živi kao podstanar

Piše: E. F.
Čojić i Sikiraš
Čojić i Sikiraš
Dario Čojić, trener KK Budućnosti iz Bijeljine i jedna od osoba koja je zasigurno najzaslužnija za razvoj kadetskog reprezentativca Njegoša Sikiraša, nada se da će kao što je to bilo u slučaju Džanana Muse, i vlasti sa Pala tako nagraditi ovoga zlatnog momka te mu pokloniti stan.

Istakao je to Čojić na svom Facebooku potvrdivši da Njegoš na Palama živi kao podstanar sa majkom, sestrom i bratom.

To je ponukalo ovog košarkaški trenera iz Bijeljine da se javno oglasi, naglašavajući da je zbog Sikiraša za Pale čula cijela Evropa, te da očekuje od općine Pale da pokloni Sikirašu stan, kao što je Bihać nagradio Džanana Musu.

”Bihać je za mene veliki grad. Džananu Musi poklonio je stan, jer ko zna da li će ovaj grad ikada više izroditi evropskog prvaka. To isto očekujem od Pala, zbog Njegoša Sikiraša za Pale je čula cijela Evropa. Teško da će iko ponoviti Njegošev uspjeh, a on živi kao podstanar. Očekujemo reakciju… Svi za Njegoša”, napisao je Dario Čojić.

Sikiraš je na proteklom Eurobasketu u Litvaniji uvršten u idealnu petorku zajedno sa Džananom Musom, Onuralpom Bitimom i Ahmetom Duranom iz Turske, te Litvancem Arnasom Veličkom.