NBA liga
9

Clippersi na krilima Leonarda savladali Spurse, pobjede Pelicansa i Heata

D. B.
Tokom noći su odigrane tri utakmice NBA lige, a pobjede su upisali Los Angeles Clippersi, New Orleans Pelicansi i Miami Heat.

Spursi su dobili prvu četvrtinu rezultatom 24:23, a preostale tri su pripale Clippersima koji su na kraju pobijedili rezultatom 103:97. Do trijumfa ih je vodio Kawhi Leonard s 38 poena, 12 skokova, asistencijom i četiri ukradene lopte. Dobru partiju je pružio i Montrezl Harrell s 24 poena. Kod Spursa je najbolji bio DeMar DeRozan sa 29 poena, a devet manje ubacio je Derrick White.

New Orleans Pelicansi su uz 15 poena razlike bili bolji od Denver Nuggetsa, 26 poena je postigao Jahlil Okafor, 25 Brandon Ingram, dok je Frank Jackson završio utakmicu s 21 postignutim poenom. Kod Nuggetsa je najefikasniji bio Michael Porter Jr. s 15 poena, a po 14 su postigli Jamal Murray i Jerami Grant.

Slast pobjede okusio je i Miami Heat u susretu s Atlanta Hawksima, bilo je 106:97. Dobru noć je imao Kendrick Nunn koji je postigao 28 poena, 11 više od svog najbližeg pratioca Tylera Herroa. Ukupno 23 poena je za Hawkse ubacio Jabari Parker.