Otvoreno rekao
8

Cijena poraza od Rumunije: Skelin odlazi s pozicije selektora Hrvatske

Klix.ba
Foto: ABA liga
Foto: ABA liga
Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Ivica Skelin otkrio je nakon pobjede protiv Holandije da u budućnosti vjerovatno neće biti trener A selekcije.

Skelin je otvoreno priznao da je napravio neke greške, ali je dodao i to da su svi Hrvati možda precijenili kvalitet trenutne košarkaške reprezentacije.

Podsjećamo, Hrvatska je u petak poražena u Zadru od Rumunije rezultatom 58:56, a pobjeda protiv Holandije im je prva u ovom ciklusu kvalifikacija.

"Ima puno važnijih pitanja u hrvatskoj košarci, poene ne daje selektor reprezentacije. Hoćemo li se plasirati na Svjetsko prvenstvo? Mislim da ćete to morati pitati onoga ko bude trener. Ja sam imao svoje greške, neku drugu viziju, a jedna od njih jeste nepozivanje Hrvoja Perića za prvi par kvalifikacijskih utakmica. Osim toga, možda smo svi zajedno precijenili kvalitet igrača koje imamo", rekao je Skelin.

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković rekao je da se Skelin sam smijenio nakon poraza od Rumunije, a ovo nije prvi put da javno kritikuje selektora s obzirom na to da je ranije govorio kako je napravio grešku pri njegovom imenovanju za novog selektora.

Do kraja kvalifikacija Hrvatsku očekuje duel protiv Italije i Rumunije.