Košarka
2

Četiri kandidata za selektora košarkaške reprezentacije BiH, Izetbegović obećao pomoć KSBiH

Piše: E. B.
Ko će voditi bh. košarkaše? (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ko će voditi bh. košarkaše? (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine bi u četvrtak trebao donijeti odluku o selektoru seniorske reprezentacije, odnosno o imenu stručnjaka sa kojim će se krenuti u završne pregovore.

"U četvrtak će na sjednici Upravnog odbora KSBiH biti donesena konačna odluka o selektoru. Direktor reprezentacije Siniša Kovačević je podnijeti izvještaj i na osnovu njega ćemo krenuti u zvanične pregovore sa kandidatom", rekao je za Klix.ba Aleksandar Fulurija, predsjednik krovne kuće bh. košarke, a na pitanje ko su najozbiljniji kandidati kazao je:

"U ovom trenutku kandidati su dva naša stručnjaka Dragan Bajić i Adis Bećiragić, te stranci Duško Vujošević i Aleš Pipan", rekao je Fulurija, te potom potvrdio da sto posto novi selektor neće biti Svetislav Pešić, koji je bio prvi favorit čelnika KSBiH, te legendarni Nenad Marković.

"Svetislav Pešić je otkazao pregovore zbog zdravstvenih problema, a i nije mogao prihvatiti to šta smo mi tražili. Također, Nenad Marković je bio veoma voljan krenuti u pregovore, ali mu je klub postavio ultimatum: ili reprezentacija, ili klub, tako da je i on odustao", pojasnio je Fulurija, koji je danas zajedno sa potpredsjednikom KSBiH Sejom Bukvom te generalnim sekretarom Dubravkom Barbarićem održao sastanak u Predsjedništvu BiH s članom Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem.

Prijem u Predsjedništvu BiH
Prijem u Predsjedništvu BiH

Izetbegović je naglasio važnost sportskih uspjeha u promociji Bosne i Hercegovine i dao čvrsta uvjeravanja da će svojim autoritetom pomoći da u okviru svojih nadležnosti pomogne bosanskohercegovačkoj košarci, posebno obraćajući pažnju na činjenicu da uspjesi KSBiH u omladinskim selekcijama daju za pravo da se u budućnosti nadamo i velikim seniorskim rezultatima u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Košarkaški savez BiH će nastaviti razgovore sa svim nivoima vlasti u BiH, do iznalaženja sistemskih rješenja za bh. košarku, ali i druge perspektivne sportove u BiH, stoji u saopćenju na stranici KSBiH.