ACB liga
0

Caja Laboral razbila Barcelonu, Teletoviću 16 poena

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Košarkaši Barcelone pretrpjeli su drugi poraz sezone u 12. kolu španske ACB lige kojim su pali na drugo mjesto prvenstvene tabele. Caja Laboral slavila je na svom parketu sa 71-60.

Barcelona je protiv Caje Laboral upisala drugi uzastopni poraz u svega četiri dana. Nakon Siene u Euroligi, Barcelona je pokleknula i u ACB ligi. Katalonci su od prve do posljednje minute igrali podređenu ulogu protiv vrlo raspoloženih igrača Caje Laboral. Razlika se u jednom trenutku popela i do +17 ali je Barca s dvije uzastopne trice 30 sekundi prije kraja spustila na "pristojnih" 11.

Milko Bjelica i naš reprezentativac Mirza Teletović bili su najraspoloženiji na terenu ubacivši 17 odnosno 16 poena. Teletović je uz 16 koševa dodao i sedam skokova. S druge strane četvorica igrača Barcelone bili su dvocifreni, ali osim njih niko nije postigao više od šest poena. Štaviše, samo su se još dvojica igrača upisala u strijelce. Chuck Eidson ubacio je 15, Fran Vazquez i Marchelinho Huertas po 12 i Erazem Lorbek 10 koševa.

Spomenimo još da se Juan Carlos Navarro nije upisao u strijelce, te da je Barcelona kod rezultata 29-22 imala šut za tri poena 0-12.

Vrh je sada preuzeo Real Madrid koji također ima omjer pobjeda i poraza kao Barcelona (10-2), ali i 12 koševa bolju koš-razliku.

 ACB liga, 12. kolo:

Caja Laboral - Barcelona 71-60

Tabela:

  1. Real Madrid 10-2,
  2. Barcelona 10-2,
  3. Unicaja 9-3,
  4. Caja Laboral 9-3...