ABA liga
5

Budućnost savladala Cedevitu i zadržala prvo mjesto na tabeli

Piše: K. H.
Ekipe Budućnosti i Crvene zvezde upisale su pobjede u 8. kolu regionalne ABA lige. Tim iz Beograda na svom terenu slavio je protiv FMP-a rezultatom 84:77, dok je Budućnost također na domaćem parketu bila bolja od Cedevite rezultatom 66:60.

Crvena zvezda bolje je otvorila meč protiv FMP-a i već u prvoj četvrtini imala prednost od devet poena razlike, ali su gosti prvo anulirali njihovu prednost, a u drugoj četvrtini i stigli do prednosti da bi rezultat na poluvremenu bio 36:35 za domaći tim.

Ključna je bila treća četvrtina u kojoj je Crvena zvezda stvorila sedam poena razlike u svoju korist, a na kraju su držeći ostvarenu prednost upisali pobjedu rezultatom 84:77.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Feldeine koji je ubacio 31 poen, dok je kod FMP-a najviše poena ubacio Čović koji je meč završio s 19 ubačenih poena.

U drugom meču Budućnost je na svom terenu slavila protiv Cedevite. Iako su domaći bolje otvorili meč i stigli u prednost, Cedevita je sredinom susreta poravnala rezultat, čak i povela četiri poena razlike, ali više od toga nisu uspjeli.

Budućnost je u posljednjoj dionici zaigrala puno bolje i na kraju upisala sedmu pobjedu s kojom su ostali na prvom mjestu ABA lige.

Najviše poena za Budućnost postigao je Nemanja Gordić koji je ubacio 13 poena, dok je kod Cedevite Krušlin ubacio 15 poena. Andrija Stipanović za nešto više od 24 minute ubacio je osam poena, dok je Džanana Musa na parketu proveo malo više od 22 minute i ubacio je dva poena.