Euroliga
32

Budućnost na krilima sjajnog Nemanje Gordića srušila Barcelonu u Podgorici

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Budućnosti upisali su veliku pobjedu u meču 11. kola košarkaške Eurolige, a oni su na svom terenu u Podgorici pobijedili Barcelonu rezultatom 67:64.

Nakon katastrofalnog početka sezone u kojem su upisali sve poraze, košarkaši Budućnosti napokon su stigli na željeni nivo i u posljednjih pet utakmica uspjeli su ostvariti tri pobjede, sve na domaćem terenu.

Budućnost je prvo sredinom novembra porazila Baskoniju, da bi nakon toga u Podgorici porazili i velikana CSKA. Između dva gostujuća poraza, Budućnost je upisala još jednu pobjedu, a ovaj put su bili bolji od Barcelone.

Gotovo čitavu utakmicu gledaoci u Moraca Sports centru gledali su izjednačen meč, a nošeni sjajnom atmosferom na domaćem parketu košarkaši Budućnosti uspjei su stići do veike pobjede u finišu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Clark i Gordić sa po 12 ubačenih poena, a treba reći da su posebno bili važni oni Gordićevi u trenucima kada se odlučivalo pitanje pobjednika, kada je preuzeo odgovornost i ubacio osam uzastopnih poena.

U ostalim mečevima, Maccabi je slavio kao gost kod Darussfake rezultatom 73:71, dok je Žalgiris bio bolji od Olympiakosa rezultatom 83:75.