Košarka
0

Bryant sa 32 poena uništio T-Wolvese

Klix.ba
Los Angeles Lakersi su izgleda došli sebi, a skoro cijela ekipa je prikazala šampionsku formu.

Kobe Bryant je dao 16 od svoja ukupno 32 poena u trećoj četvrtini, dok je Shaquille O'Neal dodao 27, Derek Fisher 24, a Robert Horry 12 u utakmici u kojoj su Lakersi doveli Minnesota Timberwolvese na rub eliminacije, nakon pobjede rezultatom 120:90. Los Angeles sada vodi u seriji sa 3:2.

"Osjećali smo da moramo pobjediti", rekao je Bryant nakon velike pobjede. "Ovo je bila ključna utakmica". Šesta se utakmica igra u Los Angelesu, dok će se sedma, ako bude potrebno, igrati u Minneapolisu. Ako Lakersi ponovo budu igrali kao sinoć, sedma utakmica neće biti potrebna. Nikad prije u jednoj playoff utakmici, prema NBA knjizi rekorda, jedan tim nije uspio ubaciti nijedan koš u produžecima. Indiana Pacersi su to uspjeli uraditi Bostonu u petoj utakmici u seriji, izbjegavši eliminaciju u prvom krugu doigravanja. Ron Artest je dao 26 poena, ut 10 skokova, uz ključne poene sa linije slobodnih bacanja u produžecima koje je on sam izborio, nakon velike blokade nad Paul Pierceom na kraju regularnog dijela utakmice. Pacersi su pobjedili Boston rezultatom 93-88.

Jermaine O'Neal je dodao 19 poena za Pacerse, te je zabilježio 22 skoka, što je playoff rekord te ekipe. Antoine Walker je predvodio Celticse sa 21 poenom, Tony Delk je dodao 19, a najbolji strijelac Bostona Paul Pierce je završio utakmicu sa za njega mizernih 16 poena.

ISTOK Indiana (2) - (3) Boston 93:88 (OT) New Jersey (3) - (2) Milwaukee 89:82

ZAPAD San Antonio (3) - (2) Phoenix 94:82 Minnesota (2) - (3) LA Lakers 90:120

NBA