NBA
6

Boston savladao Buckse i izborio polufinale, Warriorsi poveli protiv Pelicansa u polufinalu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Boston Celticsi su izborili plasman u polufinale play-offa Istočne konferencije nakon što su u sedmoj, odlučujućoj utakmici savladali Milwaukee Buckse na domaćem terenu (112:96). Sinoć su igrali i Golden State Warriorsi koji su u prvom meču polufinala play-offa na Zapadu pobijedili New Orleans Pelicanse (123:101).

Boston i Milwaukee su u meč ušli s jednakim rezultatom u seriji (3:3) te je sinoćnja majstorica odlučivala putnika u polufinale Istoka. Prednost domaćeg terena iskoristili su Celticsi koji u posljednjoj četvrtini nisu dopustili bilo kakav povratak neizvjesnoti u meč pošto je najmanja razlika u posljednjoj dionici iznosila 11 poena.

Najviše poena na meču ubacio je Middleton koji je s 32 poena predvodio goste, dok su za Celticse po 26 poena ubacili Rozier i Horford.

Boston će u polufinalu Istoka igrati protiv Philapelphia 76ersa koji su u prvoj rundi play-offa izbacili Miami Heat.

Golden State je odlično započeo svoj put u polufinalu, a najzaslužniji za to bili su Thompson s 27 poena, Durant s double-double učinkom (26 poena i 13 skokova) i sjajni Green s triple-double učinkom (16 poena, 11 asistencija i 15 skokova).

Prvi strijelac Pelicansa bio je Davis koji skupio 21 poen i osvojio 10 skokova tako da je i on ostvario double-double učinak u ovom meču.

Za Warriorse ponovo nije igrao Curry iako se očekivalo da će nastupiti. Pretpostavlja se da će konačno zaigrati u drugom meču polufinalne serije koji je na rasporedu u srijedu ujutro po našem računanju vremena.