NBA liga
0

Boston lako s Memphisom, Miami nešto teže s Torontom

Totalsport
Foto: NBA
Foto: NBA
U NBA ligi su na Super Bowl nedjelju odigrane samo dvije utakmice, i to u ranijem terminu kako bi se gledatelji mogli koncentrirati na najveći događaj u američkom sportu.

Drugu godinu u nizu Miami na Super Bowl nedjelju igra na domaćem parketu, a nakon štu su lani nadigrali Clipperse, ove godine su bili bolji od Raptorsa s 95-89. LeBron James je s 30 koševa i 9 skokova predvodio Heat, a veliku pomoć imao je u Dwayneu Wadeu koji je ubacio 25. Chris Bosch je također bio solidan s 12 koševa i 8 skokova, dok je prvo ime Toronta bio De Rozan s 25 koševa. Dobru partiju kod kanadske ekipe pružio je i Litvanac Linas Kleiza sa 17 poena i 5 skokova.

Bila je ovo 10. pobjeda u posljednjih 12 utakmica Miamija, te šesta pobjeda u nizu nad Torontom.

U drugoj utakmici večeri Boston je na svom parketu lakoćom slavio protiv Memphisa 98-80 i upisao četvrtu uzastopnu pobjedu. Neuništivi Kevin Garnett izjednačio je rekordan učinak ove sezone s 24 koša, a imao je i 9 uhvaćenih lopti. Uz njega je standardno dobar bio Paul Pierce s 21 košem, te po šest skokova i asistencija. U drugoj utakmici od povratka nakon povrede Rayon Rondo je imao 14 asistencija, a dvoznamenkasti napadački učinak još su kod Celticsa uknjižili Allen i Wilcox ubacivši po 12 koševa.

Kod slabih gostiju istaknuo se jedino Gay s 21 poenom i 7 skokova.

NBA liga, nedjelja:

Boston – Memphis 98-80 (Garnett 24k, 9s, Pierce 21k, 6s, 6a / Gay 21k, 7s) Miami – Toronto 95-89 (James 30k, 9s, Wade 25k / De Rozan 25k)