NBA
11

Boston i Cleveland na pragu finala Istočne konferencije

Klix.ba
Pobjedom nad Philadelphia 76ersima u gostima Boston Celticsi su stigli na prag finala Istočne konferencije gdje će ih skoro sigurno čekati Cleveland Cavaliersi koji su savladali Toronto Raptorse.

Boston je slavio rezultatom 101:98 nakon produžetaka (89:89 regularni dio meča) te je u seriji poveo rezultatom 3:0.

Philadelphiji nije pomoglo ni to što je Embiid imao sjajni double-double učinak od 22 poena i 19 skokova. Goste je predvodio Tatum s 24 poena.

Meč je obilježen velikim preokretima i triler završnicom, a na kraju je veliki razlog za slavlje imao Boston kojeg samo jedna pobjeda dijeli od finala na Istoku.

Cleveland je neprestano vodio protiv Torona, ali je na kraju morao strahovati. Pobijedio je tijesno rezultatom 105:103 iako je krajem treće četvrtine imao +16, a početkom posljednje dionice imao je prednost od 14 koševa razlike.

Ponovo je briljirao LeBron James s 38 ubačenih poena, sedam asistencija i šest skokova, a odličan je bio i Love s 21 poenom i 16 skokova. U redovima Toronta 27 poena je ubacio Lowry.

Cleveland će skoro sigurno igrati finale Istoka pošto u seriji vodi rezultatom 3:0, a u narednom meču ponovo će biti domaćin.

Naredni mečevi između Philadelphije i Bostona, odnosno Clevelanda i Toronta igrat će se u noći s ponedjeljka na utorak.