Košarka
0

Bosnić prvak Švedske sa Sodertalje Kingsima: Napravili smo senzacionalan rezultat

Piše: D. B.
Bh. košarkaški trener Vedran Bosnić je sa svojim timom Sodertalje Kings osvojio prvenstvo Švedske, čime je napravio pravu senzaciju i ponovo se dokazao kao stručnjak.

Bosnić je u razgovoru za portal Klix.ba ukratko komentarisao put svoje ekipe do titule prvaka Švedske.

"U utorak navečer smo pobjedili Sundsvall Dragonse, prvoplasiranu ekipu u prvenstvu Švedske, koja je imala samo šest poraza u regularnom djelu. U utorak navečer smo odigrali šestu utakmica, a konačan omjer je bio 4:2 za moju ekipu. Treba napomenuti da smo završili regularni dio sezone na 3. mjestu. U playoffu u četvrtfinalu smo pobjedili Solnu 3:2, u polufinalu savladali Upsalu sa 3:0, a u konačnici i Sundsvall Dragonse sa 4:2", izjavio je Bosnić.

Bosnić je izrazio veliko zadovoljstvo osvajanjem titule prvaka, ali i napretkom svoje ekipe.

"Napravili smo veliku senzaciju osvajanjem prvenstva jer smo mi ekipa sa petim budžetom lige i nismo bili favoriti. Jako sam sretan jer svake godine pravimo korak više. U moje zadnje tri godine u klubu igrali smo, polufunale, finale, a stigla je i titula", kazao je Bosnić.

Bh. trener veliki trud ulaže i u razvoj mladih košarkaša.

"Osim rezultata, uspjeh je i to što smo izbacili nekoliko mladih i seniorskih reprezentativaca Švedske, a već godinama imamo najmlađu ekipu u ligi", tvrdi Bosnić.

Ove godine će biti na čelu Univerzitetske reprezentacije Švedske na Univerzijadi u Kazanu.

"Za mene je to veliko priznanje i korak naprijed u karijeri", smatra Bosnić.

O odlasku iz Švedske zasad ne razmišlja, ali ukoliko bi stigla dobra ponuda, nastavak karijere u drugom klubu nije isključen.

"U slučaju da dobijem interesantnu ponudu iz Evrope možda i napustim Kingse, mada, zasad sam jako zadovoljan jer smo napravili fantastične rezultate u zadnje tri godine", završio je Bosnić.