Košarka
185

Bosna nastavila sa stopostotnim učinkom, Široki ubjedljiv protiv Kaknja, poraz Slobode

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U 3. kolu Lige 10 prvenstva Bosne i Hercegovine KK Bosna Royal Jelly je savladala Građanski rezultatom 85:58.

Bosna pokazuje da u ovoj sezoni namjerava voditi borbu za prvaka Bosne i Hercegovine, jer nakon tri utakmice ima tri pobjede, a osim današnje ubjedljive pobjede, sarajevski tim je slavio protiv Sparsa i Kaknja, dvije ekipe koje su igrale Ligu za prvaka BiH protekle sezone.

Izabranici Dušana Gvozdića su bili favoriti u ovom meču pošto je Građanski prvenstvo otvorio sa dva vezana poraza.

Od preuzimanja vodstva u četvrtoj minuti pa do samog kraja Bosna je stalno bila u prednosti, a najveća razlika iznosila je 32 poena.

Najbolji strijelac sa 15 poena bio je Dragičević, dok je na drugoj strani Bocka ubacio 17 poena.

Mladost je u Mrkonjić Gradu sa sedam poena razlike pobijedila Slobodu (90:83) koja je tako upisala drugi poraz u sezoni. Nenad Vuković sa nestvarna 42 poena bio je prvo ime domaćeg tima, a za Slobodu je 20 poena ubacio Muratović.

Ubjedljivu pobjedu upisao je Široki na domaćem parketu protiv aktuelnog viceprvaka BiH Kaknja (94:68). Za to je velike zasluge imao Zubac sa 22 poena koliko je postigao i Svilar u redovima Kaknja.

Sparsi su upisali svoju drugu pobjedu nakon što su rezultatom 70:63 savladali Swisslion Leotar. Zahiragić je ubacio 20 poena za domaći tim, a isti broj poena za goste upisao je Đurasović.

Jučer je Zrinjski na domaćem parketu rezultatom 75:64 savladao Bošnjak iz Hadžića.