U subotu u 20.15 sati
0

Bosna dočekuje Zvezdu u posljednjem kolu NLB lige

FENA
Bosna ASA BH Telecom dočekuje sutra u Olimpijskoj dvorani "Zetra" beogradsku Crvenu zvezdu u posljednjem kolu regionalne NLB lige za košarkaše.

Bosna će sutra u 20.15 sati odigrati odlučujuću utakmicu NLB lige, i pokušati ostvariti najbitniju ovosezonsku pobjedu kojom bi prestigli slovenski Helios te izbjegli posljednje mjesto na tabeli.

U slučaju da Bosna pobijedi, sezona bi bila donekle spašena a sarajevski tim bi kroz domaće prvenstvo nastavio borbu za učešće u NLB ligi iduće sezone.

Trener ''studenata'' Dejan Parežanin je kazao da je Zvezda respektabilan sastav s tradicijom koju se ne smije potcijeniti, uprkos činjenici da ove sezone ne pruža najbolje partije.

Seid Hajrić koji je 'van pogona' još tri do četiri sedmice sigurno neće nastupiti u sutrašnjem duelu, dok se još ne može reći sa sigurnošću da li se Feliks Kojadinović dovoljno oporavio za nastup.

Bosni je podrška publike veoma važna, pa je uprava kluba zbog toga odlučila da ulaz na utakmicu bude besplatan kako bi navijači došli u što većem broju.