NBA
22

Bogdanović srušio Jamesa i Cleveland te Indiani donio prednost u seriji

Piše: O. T.
Reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović bio je junak Indiana Pacersa u pobjedi nad Cleveland Cavaliersima kod kuće (92:90) u trećoj utakmici prve runde play-offa.

Indiana sada vodi rezultatom 2:1 u seriji, a nije izgledalo da će dočekati takav epilog kada je na poluvremenu sinoćnje utakmice imala zaostatak od 17 poena razlike (57:40). Ipak, nošena na krilima sjajnog Bogdanovića Indiana je uspjela nadoknaditi veliku razliku te na kraju slaviti.

Bogdanović je meč okončao s 30 poena i četiri skoka, a svojih 19 poena ubacio je u drugom poluvremenu. Goste je predvodio LeBron James koji je skupio 28 poena, 12 skokova i osam asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Washington Wizardsi su upisali svoju prvu pobjedu u prvoj rundi play-offa nakon što su kod kuće savladali Toronto Raptorse rezultatom 122:103. U seriji vodi Toronto rezultatom 2:1.

Wall i Beal su ubacili po 28 poena za Wizardse i bili su najzaslužniji za pobjedu. Usput, Wall je skupio i 14 asistencija tako da je imao double-double učinak u ovom meču. Na drugoj strani DeRozan je meč okončao s 23 poena.

Pobjedom na domaćem terenu Milwaukee Bucksi su također na 2:1 smanjili zaostatak u seriji prve runde play-offa. Oni su pobijedili Boston Celticse rezultatom 116:92.

Middleton je ubacio 23, a Antetokounmpo 19 poena za Buckse, dok su ekipu Bostona predvodili Horford sa 16 poena i Monroe s 15 poena i 12 skokova.