Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hvala Bogdanu za 1979. i Bosnu, kako sam tada zavolio košarku, nikako da se skinem. A hvala mu i za sve što je dao košarci kao sportu. Osvajanje EP sa Italijom je bio isto veliki podvig, to mogu samo veliki majstori. Žao mi je što je Tanjević na ovaj način opisao stanje u BiH i KS BiH, ali sigurno je objektivan, a to me malo plaši.
Ma bjeziod BIH. Osim plasmana u Brazil, nista drugo u niti jednom sportu pa ni medalje
Simbolicno ali nisi ,nikad te nije bilo briga za BiH i za Sarajevo zato uzivaj u svojim uspjesima i zacepi
Bespotrebno "sranje". Da je covjek ikad zelio da bide selektor BiH, svi bi ga rado prihvatili....Medjutim pare su pod broj 1. Njemu bile odavno u zivotu. Kad se Bosna , koja mu je dala sve u zivotu bukvalno "raspadala", covjek se slikao sa a4 papirom podrske umjesto da je prebacio 100k galantno.... zato dosta sranja!!!! Ko ga J...e!!!
"Ranije sam kazao da bi postojao košarkaški smisao da sam na klupi Bosne i Hercegovine okončao karijeru, jer u Sarajevu sam počeo i kao igrač i kao trener u KK Bosna .... koliko me ovo nervira , pa sto nisi .....
Pa zato što se posipa pepelom, a glupi novinar mu postavlja poltronska, umjesto 'odjebaus' pitanja. Tanjeviću, krepo, sve ti je KK Bosna i grad Sarajevo dali, ovdje si postao neko i nešto, zvali su te 10 x, a i da nisu zvali, trebao si sam doći i ponuditi se. Ne ser.uckaj i ne kenjaj, ti si od onih Crnogoraca koji su Crnci a ne Gorci
FUJ... kad se ovako pocnu za rijec javljati tipovi poput Tanjevica ili Varajica i ostalih pobjegulja koje nakon 25 godina pocnu kojekakve bajkice pricat.
Uvideo covek kakvi ste vi Indijanci.Nema leba od vas za 1000 godina
Boca tvoj doprinos BiH i ex YU kosarki je nemjerljiv i to se niti porice niti se poreci smije.Mislim da si zasluzio dozivotno mjesto pocasnog savjetnika u BIHKS ali za selektora treba neko mladzi i neko ko se moze u ovakvoj situaciji uhvatiti u kostac.Mozda grijesim ali nije zla namjera
Bosnu je upravo najvise izdala ona elita koja je najvise u njoj profitirala. Kusturica, Bosna ga u komunizmu skolovala kod Formana u Pragu, placala mu filmove, jos dok je klinac bio, uzimao ga Siba Krvavac kao statistu u Valteru, prva prilika, izdaja. Cak i onaj supcic od Dzumhura, kad je skupio nesto malo parica na kladionici i od sponzorstva od BH Telekoma, otisao u Beograd placati porez. Koji ce vam quuurac uspjeh kad niste uspjeli sa svojom drzavom? Ne vazi samo za ovog, nego za sve.
@therat Pravi Bosanac, (govorim znaci o eliti koja nesto vrijedi i zna) je onaj koji dodje u svoju zemlju kad uspije, pojede gofno sa ostalima i nesto bolje ostavi iza sebe. A ne, kad je umirati, onda "eto mene mati Bosno, obuzme me strah kad vidim gdje bi u tudjini morao trunuti, daj mi da istrunem u tebi, medju svojima"? Tad oni Bosni ne trebaju. Razumijem ja i da je egzistencija u pitanju, medjutim ovi kao Tanjevic, Halilhodzic ... su odavno pitanje egzistencije rijesili.
@therat Ne kontas ti to. Prvo, nema u Bosni ni "Muslimana", ni "Hrvata" ni "Srba", a drugo to za ne pripadanje, valjas gluposti. svaka drzava ima svoju elitu, elita najvise od drzave uzima, a treba i da najvise da. Kad elita zdimi, onda ona nije otisla sto joj nije dobro, nego sto je izdala drzavu.I nije to nikakava vjestacka tvorevina, nego drzava koja ima vise historije od Srbije i Hrvatske zajedno, koje su toliki shupak od drzava, da cak ni srednjevjekovne drzave nisu imale.
Boša legendo, svako dobro u životu...
hrvati su najveći fašisti i nacionalisti na prostoru bivše juge. čak vjerovali ili ne su gori od vlahha
Boša institucija
E moj Boša! Vazda sam te cijenio, prvo kao Čovjeka pa onda kao stručnjaka. Šta ti je ovo sad trebalo? - čuj "Simbolično bi bilo da sam karijeru okončao kao selektor BiH", al' "sudbina" drugačija htjela! Ma daj! 20 godina te BiH 'zove' da pomogneš bh.košarci, da budeš selektor... Uvijek si eskivirao i za svoj 'kraj' izabrao što si izabrao. Mani vadionu na 'sudbinu'. Ostani Velik kao što si nekada bio, mani se sada patetike i simbolike - nisi htjeo i to je to.
@Improvizator2 - Vama, srećom, ima. Apoteke rade...
kakva košarkaška i ljudska veličina
Hvala ti za 1979.