Velelepno zdanje
33

Bogati Rus nakon kupovine srušio vilu slavnog srbijanskog košarkaša, važila je za jednu od najljepših

S. G.
Foto: Nenad Kostić
Foto: Nenad Kostić
Legendarni srbijanski košarkaš Dejan Bodiroga prije par godina odlučio je prodati luksuznu vilu bogatom Rusu za dva miliona eura, no novi kupac je sa kućom imao druge planove.

Vila se nalazi u Kaluđerovini kod Tivta ili bolje rečeno nalazila se, s obzirom da ju nedavno novi vlasnik srušio, kao i kuću koja se nalazila pored nje.

To je učinio kako bi na ogromnom placu sagradio velelepni hotelski kompleks. Izgradnja luksuznog resorta trebalo da počne u narednom periodu.

Do tog dijela obale sada se ne može prići od rastinja i korova, a koliko je sve zapušteno, svjedoči i činjenica da se danas na tom mjestu i ne vide tragovi nekadašnje kuće koja je važila za jednu od najljepših u Bokokotorskom zalivu.

U jednom od intervjua za srbijanske medije Bodiroga je otkrio kako je s porodicom provodio dane u ovoj kući tokom ljeta.

"Ujutru, prva slika po buđenju nam je more, ostrvo i dio zaliva. Taj trenutak je čaroban. Kad je napolju toplo, otvaramo prozore i slušamo talase. Supruga Ivana i ja volimo da pijemo kafu na nekoj od terasa, a omiljena nam je ona u prizemlju", ispričao je svojevremeno slavni košarkaš.

Bodiroga je kao igrač dugo godina nastupao za velikane poput Real Madrida, Barcelone i Panathinaikosa, a sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je dvije svjetske i tri evropske titule. Trenutno obnača funkciju predsjednika Eurolige.