Udario dva automobila
0

Bivši selektor košarkaša BiH bez važeće vozačke izazvao saobraćajnu nesreću u Beogradu

H. H.
Duško Vujošević iz perioda dok je vodio reprezentaciju BiH (Foto: H. M./Klix.ba)
Duško Vujošević iz perioda dok je vodio reprezentaciju BiH (Foto: H. M./Klix.ba)
Bivši selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević, izazvao je saobraćajnu nezgodu jutros oko 6 sati u Njegoševoj ulici u centru Beograda, prenijeli su srbijanski mediji.

Kako se navodi, Vujošević je automobilom BMW zakačio dva parkirana vozila i zid jednog lokala, u trenucima dok je izlazio iz garaže.

Povrijeđenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta. Utvrđeno je i da je Vujoševiću istekla vozačka dozvola.

Vujošević, koji je bio selektor BiH od 2017. do 2018. godine, godinama boluje od dijabetesa i ima velike probleme sa bubrezima, a prije nekoliko godina mu je zbog zdravstvenih poteškoća amputiran nožni prst.

Vujošević (64) je u karijeri dugoj više od 30 godina u četiri navrata vodio Partizan, a 2010. sjeo je i na klupu moskovskog giganta CSKA. Posljednji angažman imao je u rumunskom Cluju 2021. godine.

S juniorskom reprezentacijom SFR Jugoslavije 1988. godine osvojio je zlato, a vodio je i seniorske reprezentacije Srbije i Crne Gore 2003. godine kada je na Eurobasketu uprkos otkazima skoro svih zvijezda tadašnjeg aktuelnog svjetskog i evropskog prvaka osvojio peto mjesto te Crnu Goru od 2007. do 2010. godine kada je novoformiranu selekciju uveo u Diviziju A.