Košarka u drugom planu
10

Bivši NBA prvak isprozivao ABA ligu: Ovo je najgora i najneprofesionalnija utakmica

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši NBA prvak, a danas član Budućnosti iz Podgorice Norris Cole žestoko je kritikovao ABA ligu putem društvene mreže Twitter zbog loše organizacije "majstorice" u Beogradu u kojoj je Crvena zvezda upisala pobjedu protiv njegovog tima i osvojila ovo takmičenje.

U prethodna četiri susreta obje ekipe upisale su po dvije pobjede na domaćem terenu, a svi mečevi donijeli su veliki naboj domaće publike, kako u Beogradu, tako i u Podgorici, zbog čega su stvorene nepotrebne tenzije između dva kluba.

Sve je kulminiralo u petoj, odlučujućoj utakmici, kada su u toku zagrijavanja navijači Crvene zvezde ušli na teren dvorane Pionir, a neki od njih su verbalno i fizički napali igrače Budućnosti. Ubrzo nakon toga, klub iz Crne Gore povukao se u svlačionicu i odbijao je izaći na teren, zbog čega je susret kasnio čak 45 minuta, a prilikom izlaska s terena navijači Crvene zvezde ciglom su pogodili jednog košarkaša Budućnosti.

Košarka je, u takvoj atmosferi, ostala u potpuno drugom planu, a igrači Budućnosti na kraju su ipak izašli na teren i odigrali meč protiv Crvene zvezde, no doživjeli su uvjerljiv poraz. Norris Cole, bivši NBA prvak s Miami Heatom, putem društvene mreže Twitter pokušao je skrenuti pažnju na ono što se dešavalo u Pioniru.

"ABA liga, ovo je bila najgora i najneprofesionalnija utakmica. Najgora!", napisao je Cole.

Nakon utakmice, bivši privremeni selektor reprezentacije BiH Jasmin Repeša nije se pojavio na konferenciji za medije.