Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobar je bio u reprezentaciji, ali nekako je naglo otišao, nešto je puklo.
Današnje ptice odlikuju perje, kljun bez zuba, polaganje jaja s čvrstom ljuskom, visoka stopa metabolizma, srce s dvjema klijetkama i dvjema pretklijetkama, te lagan ali jak kostur. Mnoge ptice imaju prednje udove razvijene kao krila kojima mogu letjeti, iako su nojevke i nekoliko drugih, poglavito endemskih otočnih vrsta, izgubile tu sposobnost. Mnoge ptičje vrste svake godine kreću na selidbe u udaljene krajeve, a još više ih poduzima migracije koje su kraće i manje redovne.
Nikada neću zaboraviti. Pripreme u Arilju, ja klinac, poveli mene i još jednog kao mlade nade koje obećavaju, sa starijom grupom. Ta starija grupa je mlađa od tima Partizana, sa kojom delimo hotel, 2-3 godine. Sedimo tako u holu, taj mlađi i ja čučimo ispred Ratka, koji nonšalantno čita "Žurnal", neobraćajući pažnju na nas, a mi pumpamo i ispumpavamo čudo neviđeno-njegove puma disk patike.
Sledećeg jutra igramo protiv Partizana i pobeđujemo u tesnoj završnici(moja malenkost doprinela sa 2-3 iskorišćena zicera). Od sledećeg jutra pa do kraja priprema, Partizanovci su imali jutarnji futing od 05:30, po kazni. Neka lepa vremena...