Kvalifikacije za SP
26

Bh. košarkaši večeras gostuju u Bugarskoj, debi za novog selektora Bosnića

Piše: D. B.
Seniorska košarkaška reprezentacija BiH nalazi se u Botevgradu gdje će večeras odigrati prvu utakmicu protiv Bugarske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Bh. košarkaši su predvođeni novim selektorom Vedranom Bosnićem u Zenici obavili trodnevne pripreme te su se potom autobusom uputili ka Bugarskoj.

Naš državni tim je posljednji u grupi K sa 10 bodova, Bugarska je peta s 10, potom slijede Finska i Rusija sa po 12 bodova, dok Češka i Francuska imaju po 15 bodova. Zbog stanja na tabeli šanse za plasman na SP ne postoje, no Bosnićev cilj je da napravi novi projekt te postavi temelje za uspjehe u budućnosti, odnosno već u narednim kvalifikacijama za Eurobasket.

Selektor je imao malo vremena da upozna i pripremi ekipu, ali je istakao da je ipak zadovoljan onim što se uradilo tokom mini priprema. Također, problem je što neće moći računati na Tomića, Kamenjaša i Miličevića koji su povrijeđeni te su ostali u Zenici.

Utakmica između Bugarske i BiH počinje u 18:00 sati, a naredni susret naša reprezentacija igra 3. decembra protiv Finske u Zenici.