Kada je najteže
59

"Baci loptu 15 metara i ona uđe u koš": Pogledajte trojku Jokića zbog koje mu se LeBron naklonio

K. H.
Trenutak kada je Jokić pogodio šut za tri poena preko Davisa (Foto: Screenshot/Arena Sport)
Trenutak kada je Jokić pogodio šut za tri poena preko Davisa (Foto: Screenshot/Arena Sport)
Srbijanski košarkaš Nikola Jokić sinoć je u meču protiv Los Angeles Lakersa još jednom oduševio košarkaški svijet nakon što je, u trenutku kada je utakmica "lomila" i pri vodstvu svog tima od 107:104, na sjajan način pogodio izuzetno težak šut za tri poena.
Jokić je još jednom pokazao da je s razlogom jedan od najboljih igrača u NBA ligi, vjerovano i najbolji, i da ga je - kada je u formi, gotovo nemoguće zaustaviti. "Trojka" preko Davisa najbolji je pokazatelj kakav osjećaj ima u ruci i s koliko samopouzdanja igra u odlučujućim akcijama.

Nakon utakmice, priznanje za sve što je uradio odao mu je i LeBron James. Novinari su Jamesu prvobitno postavili pitanje da li mu Jokić sada "nešto dokazao", nakon čega je biranim riječima govorio o Denveru i srbijanskom igraču i posebno je pohvalio njegove teške šuteve.

Izvjesno, mislio je i na ovaj spomuti u sinoćnjem meču kada je pri rezultatu 107:104 sjajno pogodio preko Davisa.

"Nije mi dokazao ništa, jer sam već znao koliko je on velik igrač. Kada je u pitanju Denver i kada imaš igrača kao što je Jokić - koji je visok i istovremeno vrlo pametan, ne možeš sebi priuštiti mnogo grešaka protiv takvog igrača. A čak i kada ga čuvaš najbolje što ga je moguće čuvati, on stavi loptu iza glave, baci je 15 metara u vazduh i ona uđe u koš. Uradio je to četiri-pet puta u ovoj seriji i zato mu treba skinuti kapu", rekao je James.

Srbijanski centar je ubacio 30 poena uz 14 skokova i 13 asistencija, te je postavio rekord kada su triple-double učinci u jednom play-offu u pitanju.

Denver će u finalu igrati protiv boljeg iz serije Miami - Boston. Trenutno je 3-0 za Miami i najverovatnije će Jokić protiv njih imati priliku stići do svoje prve NBA titule.