|

All-Star vikend: Wall dobio zakucavanje, Belinelli takmičenje u tricama

All-Star vikend: Wall dobio zakucavanje, Belinelli takmičenje u tricama
0
T
Totalsport
16.2.2014. u 09:20
11
komentara
0

dijeljenja
All-Star vikend: Wall dobio zakucavanje, Belinelli  takmičenje u tricama John Wall (Foto: EPA)
Zahuktava se NBA All-Star vikend u New Orleansu, koji će kulminirati nedjeljnom utakmicom najboljih igrača Istočne i Zapadne konferencije.
U noći sa subote na nedjelju gledatelji su svjedočili takmičenju u zakucavanju, šutiranju trica… Može se reći kako je junak večeri bio John Wall, najbolji igrač Washingtona, koji je osvojio takmičenje u zakucavanju.

Najatraktivniji trenutak je bio kada je Wall zakucao uz pomoć asistenta svoje ekipe, koji je bio odjeven u maskotu Washingtona i držao loptu u rukama iznad sebe.


Wall je u trku preskočio maskotu (asistenta), uzeo loptu, te okrenut leđima, s dvije ruke, zakucao. U finalnom je nadmetanju Wall pobijedio igrača Sacramenta Bena McLemorea koji je imao "pomoć" u takmičenju od Shaquillea O'Neala, koji ga je, u viteškom stilu, okrunio za takmičenje.


U borbi najboljih tricaša je slavio Talijan Mario Belinelli, od ove sezone igrač San Antonija. S 24-18 u finalu je Belinelli pobijedio još jednog igrača Washingtona, Bradleyja Beala. Belinelli je postao treći Evropljanin slavljenik u ovom dijelu All-Star vikenda.


Prije Belinellija od Evropljana u takmičenju trica slavili su Dirk Nowitzki i Predrag Stojaković.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...