Verbalni sukob
16

Aco Petrović u policiji nakon svađe sa direktorom Cibone

Klix.ba
Aco Petrović
Aco Petrović
Aco Petrović, legenda Cibone i stariji brat preminulog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića te selektor košarkaške reprezentacije BiH, je nakon verbalnog okršaja sa direktorom ovog kluba Zdenkom Antunovićem završio u policiji.

Verbalni sukob Petrovića i Antunovića se dogodio na utakmici juniora Cibone i Zagreba. Iako su pale teške riječi, fizičkog sukoba nije bilo. Prema pisanju hrvatskog portala Tportal.hr, povod za svađu je naplata duga Ace Petrovoića, koji je prije devet godina tužio Cibonu. Sukob je kulminirao izbacivanjem ekipe s Kaptola, drugoligaša kojeg Cibona koristi za pripremu mladih igrača, kao što je i 21-godišnji Acin sin Marko.

Antunović je nakon incidenta prijavio Petrovića policiji zbog upućenih prijetnji, pa je ovaj morao u policiju kako bi dao iskaz. On je rekao da su u Ciboni dozvolili da spor u vezi sa dugom traje devet godina i da je nedavno donesena pravomoćna presuda kojom je izvršeno prisilno oduzimanje imovine sa računa Cibone. Dodao je da nagodbu nije htio, jer su sudski troškovi veći od 50 posto duga, koliko je nudila Cibona, te da je zadovoljan odlukom suda.

Petrović smatra da iza svega stoji Antunović. On je rekao da su nakon presude cijeloj radnoj zajednici zabranjene posjete njegovom kafiću Amadeus te da mu je Antunović preko svojih veza u lokal poslao komunalnu inspekciju. Petrovića je naljutilo i postupanje prema njegovom sinu Marku, koji je u drugoj polovini sezone bio najbolji igrač u trenucima kada je klub imao ambicije za plasman u viši rang. Prema Petrovićevim riječima, trener Josip Sesar je njegovom sinu rekao da nije član ekipe i zabranio ulazak u dvoranu Dražen Petrović. Antunović je to navodno napravio samoinicijativno.

Petrović je priznao da je Antunoviću rekao da je napravio sramotan potez i da je tada počela svađa. Bilo je i psovki, Petrović je Antunovića nazvao neandertalcem, ali tvrdi kako fizičkog obračuna nije bilo, kao ni prijetnji.

Antunović se novinarima Tportala nije javio za drugu stranu priče.