sport
0

Konstituiran žiri za Izbor sportiste godine BiH

Sarajevo-x.com
sa prošlogodišnjeg izbora (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info)
sa prošlogodišnjeg izbora (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info)
U prostorijama Sportskog saveza Bosne i Hercegovine danas je održana sjednica žirija za izbor sportiste i sportske ekipe Bosne i Hercegovine za 2011.

Na sjednici je bio sljedeći Dnevni red: Odluka o konstituiranju Žirija za izbor sportiste i sportske ekipe Bosne i Hercegovine za 2011. godinu, Upoznavanje sa prijedlozima za dodjelu priznanja i nagrada u vezi sa izborom najuspješnijih sportista i sportskih ekipa Bosne i Hercegovine u 2011. godini, Donošenje odluke o proglašenju najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u skladu sa Pravilima za izbor sportiste i sportske ekipe godine, Donošenje prijedloga za dodjelu posebnih priznanja iz člana 14. i Pravila za izbor sportiste i sportske ekipe godine.

Dnevni red je jednoglasno usvojen, a članovi žirija su na osnovu utvrđenih kriterija uputili prijedloge najboljih Upravnom odboru Sportskog saveza BiH za izbor sportista i sportskih ekipa Bosne i Hercegovine za 2011.

Žiri sačinjavaju prof. dr. Munir Talović, predsjednik, Merima Softić, zamjenica, doc. dr. Branislav Crnogorac, sekretar, Larisa Cerić, Nermin Potur, Suvad Džafić, Esad Džemat, Dr. Adnan Hadžimuratović, Alen Halak, Draženko Haračić, Mirsad Huseinović, Edin Kantardžić, Vlado Kepčija, Đorđe Klepić, Strajo Krsmanović, Natalija Kurtović, Jakov Lončar, Miodrag Mrdić, Boris Miljević, Predrag Pašić, Vehid Sadiković, Hasan Šišić, MirzaTopić, Amela Trbović, mr.sci. Muhamed Bikić, Nikola Bilić, Goran Šumar, Seid Teftedarija, Senad Mujezinović.

Manifestacija Izbora sportiste i sportske ekipe Bosne i Hercegovine za 2011 održat će se u Sarajevu 25. januara u 21 sat, uz direktan prijenos Hayat TV.