Džeki nagrada publike
0

FOTO / Sutra u Sarajevu izbor najboljeg bh. sportiste

FENA
U Sarajevu će u srijedu biti održana ceremonija 11. izbora najboljih sportista Bosne i Hercegovine u 2011. godini, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije Bosne i Hercegovine.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Osim izbora najboljeg sportiste i sportistkinje BiH u godini koja je na izmaku, bit će dodijeljena priznanja u još deset kategorija: najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivnija sportistkinja, najperspektivniji sportist, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fair-play, najbolji sportista u sportu za invalide te najbolja ekipa u sportu za invalide, a prvi put od ove godine i nagrada publike.

"Posjetioci portala Nezavisnih novina imali su priliku da glasaju za jednog od deset sportista, odnosno sportistkinja. Zabilježili smo više od 20.000 glasova, te će na sutrašnjoj manifestaciji najboljem sportisti u izboru publike biti uručena nagrada", izjavila je direktorica marketinga "Nezavisnih novina" Diana Radić na današnjoj pres-konferenciji.

Nagrada publike otići će u ruke Edina Džeke. Bh. nogometaš je do 12. decembra dobio više od 50 posto od 21.900 glasova. Svoj glas najboljem napadaču dalo je više od 10.200 posjetilaca portala.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Posljednja sjednica žirija bit će održana u srijedu, kada će biti određeni dobitnici priznanja u ostalih 11 kategorija.

U najužoj konkurenciji za najboljeg sportistu BiH su: Edin Džeko (nogomet), Danijel Šarić (rukomet), Amel Mekić (džudo), Mirza Teletović (košarka) i Hamza Alić (atletika), a za najbolju sportistkinju: Dragana Knežević (rukomet), Sandra Mitrović (odbojka), Biljana Cvijanović (atletika), Amela Kršo (nogomet) i Emina Hadžiahmetović (stoni tenis).

Manifestacija Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine koju 11 godinu zaredom organizuju "Nezavisne novine" i RTVBiH bit će održana u srijedu u 21 sat u Kongesnoj dvorani sarajevskog hotela "Holiday inn", uz direktan prijenos na BHT 1.