sport
0

Kličko: Moguć je revanš protiv Chisore, želim ga nokautirati

Totalsport
Vitalij Kličko nakon pobjede (Foto: AFP)
Vitalij Kličko nakon pobjede (Foto: AFP)
Svjetski bokserski prvak prema WBC verziji, ukrajinski teškaš Vitalij Kličko, najavio je kako bi mogao ponuditi revanš Derecku Chisori kojeg je pobijedio u subotnjem dvoboju u Minhenu.

Kličko je bio bolji jednoglasnom odlukom sudija nakon 12 rundi, no to ga nije učinilo potpuno zadovoljnim. Još uvijek su mu, naime, u mislima silne Chisorine provokacije uoči meča, kao i šamar koji mu je Britanac opalio tokom službenog vaganja.

"Razum mi govori da ne trebam pružati revanš Chisori. Ali, ego mi ne dopušta da pustim tog čovjeka bez prave kazne. Želim ga nokautirati. Još uvijek imamo otvorenih računa", kazao je Kličko za Die Welt.

Pitanje je samo gdje će se eventualni revanš održati budući da Chisori zbog tučnjave sa sunarodnjakom Davidom Hayeom na konferenciji za novinare nakon meča prijeti zabrana nastupa u Njemačkoj.

Inače, Kličko se dobro oporavlja od povrede ramena koju je zadobio u četvrtoj rundi subotnjeg dvoboja. Uvjeren je čak da bi sljedeću borbu mogao imati prije juna, a suparnik još uvijek nije poznat.