sport
2

Kickbokser Haris Ćutuk osvojio svjetsku IKBF titulu

FENA
Haris Ćutuk
Haris Ćutuk
Bosanskohercegovački borac Haris Ćutuk pobijedio je danas u Melbourneu dvostrukog prvaka Australije Daniela Smyrka u meču za svjetsku IKBF (International kickboksing federation) titulu do 76 kilograma.

Ćutuk, koji slovi za jednog od najboljih kickboksera u BiH, pobijedio je renomiranog Australijanca, poznatog pod nadimkom ''The Vice'', nokautom u drugoj minuti meča.

"Dobro sam se pripremio za meč protiv odličnog borca. Sve što smo moj trener Safet Kapo i ja isplanirali uspio sam realizirati i upisati 14. pobjedu u karijeri. Nametnuo sam svoj stil borbe, započeo s ''low kickovima'' i nokautirao protivnika desnim krošeom koji je protivnika pogodio u uho, odnosno u centar za ravnotežu", kazao je mladi borac u izjavi za Agenciju FENA neposredno po završetku borbe.

Ćutuk se zahvalio prijateljima i bosanskohercegovačkoj dijaspori u Australiji koji su pomogli u organizaciji u ugovaranju meča.

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo uputio je čestitke bosanskohercegovačkom borcu.

"Danas sam posebno sretan ne samo zbog pobjede koju je ostvario Haris Ćutuk, nego i što sam imao veliku čast da upravo nakon toga nazove mene. Mislim da ne samo on, nego i svi mladi sportaši i ostali mladi ljudi trebaju da budu naš uzor. Pobjedu Ćutuka još više cijenim jer ju je on ostvario bez pomoći države. Političari trebaju biti fokusirani na ovakve ljude koju reprezentiraju BiH na pravi način i daju joj pozitivne atribute", kazao je Kebo u izjavi za Fenu.

Inače, Ćutuk se bavi sportskom disciplinom kojom se nekada bavio i potpredsjednik FBiH, te Kebo ističe da je "zaista jako impresioniran" Ćutukovim uspjehom.

Vezani članci