sport
222

KBV Flek Tom-Cat: Delić napada pojas profi prvaka Evrope, četiri takmičara na EP u Sloveniji

Klix.ba
Takmičare i članove stručnog štaba Kluba borilačkih vještnia Flek Tom-Cat u oktobru očekuju važna takmičenja.

Tako će ove subote, 15. oktobra 2016., Semir Delić u meču sa Špancem Andoniom Iglesiasom, pokušati donijeti pojas profesionalnog prvaka Evrope u low kicku WAKO PRO asocijacije, a već od 23. oktobra četiri člana ovog kluba će nastupiti na Evropskom amaterskom kickboks prvenstvu u Sloveniji.

"Delić i Iglesias se odlično poznaju jer su već u istoj disciplini i kategoriji nastupali na posljednjim evropskim prvenstvima. Iskreno vjerujem da Semir može osvojiti pojas ali kako god da meč završi u februaru naredne godine spremamo novu manifestaciju “Noć šampiona” u okviru koje će biti upriličen revanš meč ova dva borca", istakao je Salko Zildžić, trener KBV Flek Tom-Cat i selektor bh. kickboks reprezentacije.

Meč za profesionalnog prvaka Evrope u low kicku (-64,5 kg) WAKO PRO asocijacije održat će se u subotu 15. oktobra u španskoj Pamploni. Semir Delić, koji se spremao u teškim uslovima vjeruje da može iznenaditi dobro poznatog protivnika, aktulenog amaterskog prvaka Evrope.

"Obzirom da pohađam Policijsku akademiju prostor za treninge mi je bio prilično sužen. Međutim, uspio sam se solidno pripremiti, zahvaljujući razumijevanju čelnih ljudi Policijske akademije FMUP-a i treninzima u sarajevskim klubovima Gazije i Gladijatori. Protivnika odlično poznajem, a nedavno je izgubio u meču za titulu prvaka svijeta od Aleksandra Konovalova. Ishod meča će zavisiti i od nivoa njegove pripreme", rekao je na danas održanoj press konferenciji Semir Delić, bronzani sa posljednjeg EP-a.

Četiri takmičara KBV Flek Tom-Cat kao članovi kickboksing reprezentacije Bosne i Hercegovine na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje 23. oktobra počinje u slovenskom Mariboru, s pravom se nadaju medaljama.

Pored Semira Delića koji će nastupiti ako ga zaobiđu povrede u subotnjem meču, među 11 bh. reprezentativaca će nastupiti Mesud Selimović (-86 kg, K1), debitant na ovom takičenju Mirnes Vejzović (-86 kg, low kick) i Nikola Drobnjak (-81 kg, low kick).

"U mojoj disciplini će sigurno biti i najteže doći do medalje, jer je određeno da ovo takmičenje bude kvalifikaciono za Svjetske borilačke igre koje se 2017. godine održavaju u Poljskoj. Na posljednjem Evropskom prvenstvu sam bio treći i ne krijem da sada idem po najsjajnije odličje. Nedavno sam imao kvalitetan profesionalni meč i odlično sam pripremljen", istakao je Mesud Selimović.

Na Evropsko prvenstvo u timu selektora Salke Zildžića je prvobitno trebalo nastupiti 17 takmičara, a zbog otkaza uzrokovanih nedostatkom sredstava u klubovima koji finansiraju njihov nastup, broj putnika na EP u Sloveniji je sveden na 11.