{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Karatisti BiH osvojili šest medalja na univerzitetskom prvenstvu Evrope

F
26.7.2015. u 18:53
106
6
Karatisti BiH osvojili šest medalja na univerzitetskom prvenstvu Evrope
106
Karatisti BiH osvojili šest medalja na univerzitetskom prvenstvu Evrope
Foto: Arhiv/Klix.ba
Karatisti Bosne i Hercegovine osvojili su šest medalja na 7. Univerzitetskom prvenstvu Evrope u karateu koje se održava u Crnoj Gori.
Na programu su bile borbe pojedinačno u ženskoj konkurenciji (-50kg, -55kg, -61kg, -68kg, +68kg) kao i kate ekipno u obje konkurencije, saopćeno je iz Organizacionog komiteta takmičenja.

Srebrenim medaljama okitile su se Zenira Bektaš (Univerzitet Sarajevo, borbe -68kg) i Mirnesa Bektaš (Univerzitet Sarajevo, borbe +68kg), te Univerzitet Sarajevo u katama ekipno za žene.

Bronzane medalje osvojili su Razija Smajić (Univerzitet Travnik, borbe -61kg), Efnan Cano (Univerzitet Džemal Bijedić, borbe -68kg), te Univerzitet Sarajevo u katama ekipno za muškarce.

Najuspješniji Univerzitet prvog dana bio je Istanbul Ajdin Univerzitet iz Turske s jednom zlatnom, dvije srebrne i tri bronzane medalje.

Univerzitet Sarajevo je najuspješniji Univerzitet iz Bosne i Hercegovine s jednom zlatnom i srebrnom, te pet bronzanih medalja.

Medaljama su se okitili:
Zlatne: Edin Bektaš -84kg
Srebrne: Nedim Varupa +84kg
Bronzane: Haris Halilović +84kg
Amina Adilović kate
Nermin Potur -75kg
Ahmed Brica -75kg
Edin Lamadžema -84kg.

Na šampionatu ukupno učestvuje 89 takmičara (52 u muškoj i 37 u ženskoj konkurenciji) sa 45 Univerziteta iz devet evropskih zemalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Selektor Zmajeva treba biti
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: