{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Karatisti Aldin Mićivoda i Kemal Šahović dobitnici priznanja "Sportski rezultat godine"

14.2.2015. u 09:22
9
0
Karatisti Aldin Mićivoda i Kemal Šahović dobitnici priznanja "Sportski rezultat godine"
9
Karatisti Aldin Mićivoda i Kemal Šahović dobitnici priznanja "Sportski rezultat godine"
Priznanja "Sportska ličnost 2014" su dodijeljena Bajri Obući i Senadu Islamu, predsjednicima šahovskog i fudbalskog kluba Goražde za odličan doprinos u radu sportskih klubova i promociju sporta.
Redakcija novine "Glas Goražda" i Udruženje pedagoga sporta Goražde nagrade su uspostavili prije dvije godine u cilju afirmacije sportskih rezultata i razvoja sporta. Poseban žiri odlučio je da priznanja "Sportski rezultat godine" za 2014. godinu dodijeli Aldinu Mićivodi, članu KK "Goražde" i Kemalu Šahoviću, članu KK "Holiday".

Aldin je kao reprezentativac BiH na balkanskom prvenstvu u Istanbulu u kategoriji dječaci (do 13 godina), osvojio treće mjesto i bronzanu medalju, a jedan je od najmlađih sportista sa osvojenih 17 zlatnih medalja na zvaničnim prvenstvima i turnirima te dvostruki državni prvak.

Kemal Šahović je prošle godine na balkanskom prvenstvu u Sofiji osvojio bronzanu medalju u kategoriji U 21, a u proteklih 10 godina blizu 43 medalje, od kojih 15 zlatnih, 13 srebrnih i 15 bronzanih. Ima osvojenu jednu srebrnu i dvije bronzane medalje na prvenstvima u BiH.

Priznanja "Sportska ličnost godine" dodjeljenja su Senadu Islamu, predsjedniku FK Goražde za jačanje kluba koji je osvojio jesenju titulu u Prvoj ligi FBiH u sezoni 2014/2015 i Bajru Obući, predsjedniku ŠK "Goražde" koji ima bogatu sportsku biografiju, majstorski je kandidat i između ostalog nosilac pet međunarodnih titula FIDE, šestorostruki prvak BPK Goražde u šahu.

Priznanja dobitnicima nagrada uručili su ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga, načelnik općine Goražde Muhamed Ramović, predsjednik Udruženja pedagoga sporta Goražde Elvedin Srkalović i urednik novine "Glas Goražda" Slavko Klisura.

Organizatori manifestacije dodjelili su zahvalnice za doprinos u promociji sporta JP RTV BPK Goražde, web portalu "Goražde online" i Centru za kulturu Goražde.

Na svečanosti je nastupila Džejla Ramović, učesnica niza takmičenja za mlade pjevačke nade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li ste zadovoljni igrama nogometne reprezentacije BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: