15. i 16. septembra u Domu mladih
16

Jubilarni 10. bokserski turnir "Mustafa Hajrulahović Talijan"

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Jubilarni 10. memorijalni međunarodni bokserski turnir "Mustafa Hajrulahović Talijan" održat će se 15. i 16. septembra u Domu mladih u KSC Skenderija, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Deseti memorijalni turnir "Mustafa Hajrulahovič Talijan" će se kao i proteklih godina održati u organizaciji BK "Zlatni ljiljani". Konferenciji za medije su prisustvovali direktor turnira Kubur Jakub, članovi Organizacionog odbora Mensur Dolovac i Mensur Arslanagić te takmičar Benjamin Skender, član BK "Zlatni ljiljani" i kapiten tima ovog kluba.

"Velika mi je čast najaviti jubilarni 10. turnir 'Mustafa Hajrulahović Talijan', koji je u posljednjih nekoliko godina izrastao u jedan od najjačih i najkvalitetnijih na ovim prostorima. Drago mi je i što se njegova deseta godišnjica poklapa sa 20. godišnjicom od osnivanja BK Zlatni ljiljani i osnivanja 1. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine te u vrijeme obiljažavanja 20. godišnjice od opsade Sarajeva. Zbog toga je naš zadatak bio da ovaj turnir bude najbolji do sada. Danas s nama zbog posjete Hajrulahovićevoj porodici nije mogao biti prredsjednik Organizacionog odbora turnira, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić. Što se tiče samog turnira, on će se održati 15. i 16. septembra u Domu mladih u KSC Skenderija", izjavio je Kubur.

"Zadovoljstvo mi je i čast sudjelovati u organizaciji 10. turnira. Mnogi su zaslužni za njegov uspjeh. Tokom predstojećeg turnira ćemo dodijeliti priznanja nekima od njih, kao i članovima BK Zlatni ljiljani i simpatizerima", izjavio je Arslanagić.

"Učešće na turniru su potvrdili takmičari iz BiH, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Austrije. Radi se o zaista kvalitetnim borcima. Najviše očekujem od takmičara BK Slavija, a pobjedu svakako predviđam našem Benjaminu Skenderu", kazao je Dolovac.

Novinarima se obratio i kapiten tima BK "Zlatni ljiljani", koji će također učestvovati na turniru.

"Obavili smo intenzivne pripreme uprkos obavezama koje imamo. Pozivam sve ljubitelje ove plemenite vještine da dođu u što većem broju i uveličaju ovaj događaj. Našim gostima također želim dobrodošlicu", rekao je Skender.

Turnir će biti otvoren u subotu 15. septembra u 18 sati, nakon čega će uslijediti polufinalne borbe. Finalne borbe su na rasporedu u nedjelju 16. septembra od 11 do 13 sati. Nakon toga će uslijediti svečano zatvaranje turnira.