Dvorana na Mojmilu
6

Parada najboljih boksera na memorijalu "Braća Kadić"

Klix.ba
Deseti međunarodni memorijalni bokserski turnir "Braća Kadić" bit će održan u subotu, 8. septembra 2012, sa početkom u 18 sati, u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Tradicionalni turnir posvećen je istaknutim bosanskohercegovačkim bokserima Fikretu Kadiću i njegovom bratu Safetu, koji su 1992. dali živote u odbrani Sarajeva.

Fikret Kadić bio je član Bokserskog kluba Željezničar, prvak i reprezentativac bivše SFRJ te višestruki osvajač međunarodnih turnira.

Očekuje se dolazak preko 50 eminentnih bokserskih imena iz nekoliko evropskih zemalja (Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Turska, Njemačka, Italija i Rusija) te najbolji bokserski reprezentativci Bosne i Hercegovine.

Organizator ove iznimno zanimljive i za Grad Sarajevo značajne sportske manifestacije KBS "Braća Kadić" iz Sarajeva na čelu sa Rifatom Kadićem, trenerom i predsjednikom kluba.

“Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo organizovati ovako respektabilnu sportsku manifestaciju u čast mojoj braći koji su bili vrhunski ljudi i sportisti. Drago mi je što što ćemo na jednom mjestu okupiti što veći broj mladih bokserskih iz naše zemlje i Evrope i dati im priliku da se pokažu", riječi su predsjednika kluba borilačkih sportova “Braća Kadić” Rifata Kadića, ujedno i direktora ovog turnira.

Inače, Kadić kao profesionalni trener boksa uspio je od naše Irme Balijagić napraviti svjetsko boksersko ime, trenirao je i Halida Ranicu, a u zadnje vrijeme svoje znanje uspješno prenosi na UFC borce Denisa i Dadu Stojnića.

Na kraju turnira tradicionalno će biti proglašen najbolji bokser, najbolji tehničar, najborbeniji par i najmlađi takmičar. Titulu najboljeg boksera brani Džemal Bošnjak iz Bokserskog kluba “Ilidža”, a njegov klupski kolega Džemal Fetahović će braniti laskavu titulu najboljeg tehničara.

Pored BK “Ilidža” na ovom turniru nastupiti će bokseri BK “Sarajevo”, BK “Braća Kadić”, Klub borilačkih sportova “Gladijator” našeg najboljeg teškaša Adnana Redžovića, kao i klubovi širom BiH.

Turnir počinje u 18 sati, a ulaz je slobodan.