{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


JJK Bushido dominirao, sedam boraca osiguralo put u Portugal

3.4.2013. u 14:55
112
3
JJK Bushido dominirao, sedam boraca osiguralo put u Portugal
112
JJK Bushido dominirao, sedam boraca osiguralo put u Portugal
Drugo klupsko takmičenje u jiu-jitsi "Bushido 2013" pokazalo je zbog čega je ovo najbolji klub u našoj zemlji.
Svi prisutni imali su priliku da vide sjajne borbe i kataloški prikaz takmičarskog jiu-jitsa, koji je u svojoj strukturi imao maksimalnu borbenost i fair play.

Niko od takmičara nije povrijeđen i većina borbi je završena u njenom regularnom vremenu trajanja, što govori o sportskoj zrelosti i spremnosti svih takmičara. Najboljim takmičarem turnira proglašen je Belmin Selimbegović u kategoriji do 77 kg.

"Ovaj turnir je također bio kontrolnog karaktera za sve takmičare koji trebaju da putuju na Svjetski kup u Lisabon. Za odlazak u Portugal izborilo se sedam takmičara: Alen Ramić, Benjamin Kasumović, Mustafa Husaković, Sami Drino, Edin Sahović, Faris Avdić i Dražen Čobović. Ironija je da je još pet boraca u potpunosti ispunilo kriterije za odlazak na ovo takmičenje, ali zbog finansijskih problema nisu u mogućnosti da participiraju na ovom takmičenju. Posebno se zahvaljujem generalnom sponzoru takmičenja Zlatanu Kljahi i prodavnici 'King of Ring', koji je osigurao nagrade za najbolje", kazao je Ismir Jusko, trener JJK Bushido.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: