sport
5

Jedan od najboljih svjetskih biciklista u Sarajevu

Klix.ba
Glavni grad BiH proteklog vikenda posjetio je Michal Marosana Marosi, jedan od najpoznatijih čeških, ali i svjetskih biciklista.

On je trebao učestvovati na međunarodnoj biciklističkoj utrci "Das ist Valter". Ipak, zbog povrede nije bio u stanju da se takmiči, ali je vozio bicikl po sarajevskim mahalama. Imao je workshop sa domaćim bikerima. Na kraju takmičenja Marosi je podijelio nagrade pobjednicima i svojim prisustvom je uveličao ovaj spektakl.

Inače, Marosi je najveći uspjeh napravio 1998. godine kada je upisao pobjedu na Evropskom prvenstvu. Od tada Michal se maksimalno posvetio sportskoj karijeri podižući nivo forme. Učestvovao je na prestižnom festivalu ekstremnih sportova Winter X Games. Vozio je 100 km/h na ledenoj padini. U 2010. godini ostvario je nekoliko zapaženih rezultata. Zauzeo je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Michal dijeli svoje iskustvo sa mladim vozačima. Danas je, bez dvojbe, jedan od najcijenjenijih biciklista na planeti. Poštovaje kolega zaslužio je svojim znanjem i ponašanjem. Michal Marosi rođen je 29.maja u Češkoj, a prijatelji ga zovu Marosana.