Japanski džudaški šampion uhapšen zbog silovanja

T
Totalsport
6.12.2011. u 10:03
0
2
Japanski džudaški šampion uhapšen zbog silovanja
0
Japanski džudaški šampion uhapšen zbog silovanja
Iz tokijske su policije u u utorak potvrdili da su slavnog džudaša Masatu Uchishibu (33), dvostrukoga olimpijskog pobjednika iz Japana, uhapsili zbog sumnje da je silovao studenticu.
Osvajač zlatnih olimpijskih medalja u kategoriji do 66 kg na Igrama 2004. godine u Ateni i 2008. godine u Pekingu u oktobru prošle godine objavio je svoj odlazak u penziju. U januaru je postao gostujući profesor na fakultetu njegovateljske i socijalne skrbi, a u aprilu prošle godine je dobio posao kao trener ženske judo-ekipe. Na istom je dobio otkaz prije sedam dana.

U septembru je jednoj studentici dopustio ispijanje alkoholnog pića, a nakon toga ju je seksualno iskoristio, saopštila je obrazovna ustanova u objašnjenju otkaza dvostrukom zlatnom olimpijcu, ne navodeći dodatne detalje ''kako bi zaštitila privatnost studentice''.

Fakultet je saopštio kako je Uchishiba ''kao član nastavničkog tijela jako ukaljao čast fakulteta i njegovu vjerodostojnost''.

Dvije japanske novinske agencije objavile su, citirajući dužnosnike škola, kako je djevojka o kojoj se radi bila mlađa od 20 godina, te da je Uchishiba nastavničkom vijeću izjavio kako je s djevojkom stupio u odnos ''na bazi uzajamnog pristanka''. I dalje negira vlastitu krivicu.

U Japanu nije dopušteno konzumiranje alkohola mlađima od 20 godina.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: