Izabrani najbolji atletičari Balkana

F
FENA
2.12.2011. u 19:12
0
0
Izabrani najbolji atletičari Balkana
0
Izabrani najbolji atletičari Balkana Ivet Lalova
Asocijacija balkanskih atletskih federacija (ABAF), čiji je član i Atletski savez BiH, organizirala je po prvi put u dugogodišnjoj istoriji balkanske atletike izbor najboljih atletičara Balkana.
Na gala večeri održanoj jučer u Bugarskom Pravecu, balkanskim atletičarima 2011. godine proglašeni su turski bacač koplja Fatih Avan i bugarska sprinterka Ivet Lalova.

U kategoriji mladih atletičara, najboljim su proglašeni srbijanski desetobojac Mihail Dudaš i rumunska bacačica kladiva Bianca Perie.

Među gostima gala večeri, uz predstavnike balkanskih atletskih federacija, bili su takođe potpredsjednik Međunarodne asocijacije atletskih federacija (IAAF) Sergej Bubka i bugarski premijer Boyko Borisov.

Istog dana u Pravecu je održan i Vanredni kongres ABAF-a, na kojem je Hrvatski atletski savez primljen u članstvo ove asocijacije, koja sada broji 11 članova.

Odlučeno je takođe da se naredna gala večer, na kojoj će se proglasiti najbolji atletičari Balkana u 2012. godini, održi u Aranđelovcu u Srbiji.

Ovom prilikom potpisan je i ugovor o saradnji ABAF i Atletske asocijacije zemalja Zaliva, a potpisnici su bili Dobromir Karamarinov, predsjednik ABAF i bugarske atletske fedearcije i Ahmed al Kamali, predsjednik Atletskog saveza Ujedinjenih arapskih emirata i novoizabrani član Savjeta IAAF, saopćeno je iz Atletskog Saveza BiH.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: