Pred Prvi sportski simpozij
0

Ivica Osim: Trebaju nam pobjede

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Povodom 1. sportskog simpozija pod nazivom "Sportski uspjesi u funkciji promocije države", koji će se održati 20-22. januara 2012. u hotelu Hollywood na Ilidži, upriličena je press konferencija u Sarajevu.

Organizator simpozija, Sabahudin Topalbećirević je istakao da ideja za ovakav skup postoji već deset godina te da će doći zaista uspješni sportisti. "Mislim da sport spaja ljude u regiji i drago mi je da sve ovo podržavaju velika sportska imena".

Predsjednik Komiteta za normalizaciju NS BiH Ivica Osim istakao je da je sport, a naročito fudbal, veliki brend.

"U vrijeme kada smo igrali baraž sa Portugalom svi smo bili zajedno, nakon eliminacije svi kukamo. Baho često u svojim prijenosima govori da nam trebaju pobjede, s čim se i ja slažem", rekao je Osim, dodajući kako mu je drago da je u projektu i direktor Al Jazeere Balkans Goran Milić.

"Raduje me da se vidi da se nešto pozitivno dešava u regiji, jer posljednjih 20 godina to nije bio slučaj. Na svakom evropskom ili svjetskom nogometnom prvenstvu učestvuje bar po jedna reprezentacija s prostora bivše Jugoslavije, ali većinom bez velikog uspjeha", rekao je Milić.