{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inicijativa za pokretanje biciklističke utrke "Giro di Sarajevo"

S
16.6.2008. u 16:24
0
0
Inicijativa za pokretanje biciklističke utrke "Giro di Sarajevo"
0
Inicijativa za pokretanje biciklističke utrke "Giro di Sarajevo"
Entuzijasti okupljeni oko foruma, te njihovi prijatelji, rekreativci i drugi pokrenuli su inicijativu za rekreativnom biciklističkom utrkom "Giro di Sarajevo".
Prema njihovoj zamisli, cilj ovakvog projekta je skretanje pažnje građanstvu, vlastima i svim posmatračima na loše uslove rekreativnog bavljenja biciklizmom u Sarajevu.

"Giro" bi se trebao voziti glavnom gradskom saobraćajnicom, jednom trakom ili cijelom širinom ceste od Ilidže do Vijećnice i nazad, odnosno od hotela Terme na Ilidži, glavnom cestom do Vijećnice, i nazad (ulicama: Sarajevska cesta - Bulevar Meše Selimovića - Zmaja od Bosne - Obala Kulina bana - Telali - Mula Mustafe Bašeskije - Titova - Zmaja od Bosne - Bulevar Meše Selimovića - Sarajevska cesta).

"Skup ne bi bio takmičarskog karaktera i bio bi bez nagrada. Cilj bi mu bio voziti, uživati i ostaviti neki trag na otupjele instance vlasti kantona, grada, općina, mjesnih zajednica," navode inicijatori.

Ipak, za organizovanje ovakvog događaja potrebni su sponzori i sva moguća podrška.

Otvorena je i e-mail adresa [email protected] na koju se mogu prijaviti svi zainteresovani za učešće, a potrebno je da imaju bicikl i dobru volju i namjeru, te da su fizički spremni preći barem dio zvanične rute. Za učešće nisu potrebne nikakve uplate, a prijave su predviđene samo zbog evidencije broja učesnika.

Radni datum održavanja utrke "Giro di Sarajevo" je 12. juli 2008, subota. Start će biti najvjerovatnije u 12 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: