Bezobzirna vožnja
0

Igrač Napolija Campagnaro optužen za ubistvo

Totalsport
Hugo Campagnaro
Hugo Campagnaro
Argentinskom odbrambenom nogometašu Napolija Hugu Campagnaru (30) sudit će se za ubistvo nakon tragične saobraćajne nesreće koju je, kako se čini, prouzrokovao baš on, i u kojoj su preminule tri osobe.

Okružni tužlac u Rio Cuartu, Walter Guzman, podigao je protiv nogometaša optužnicu za ubistvo proisteklo iz bezobzirne vožnje, a sudija nadležnoga lokalnog suda odredio mu je kauciju od 400.000 eura želi li se na suđenju braniti sa slobode.

Campagnaro je i dalje na kućnom oporavku, ali morat će platiti da bi na njemu mogao i ostati.

Nesretni nogometaš u četvrtak rano ujutro upravljao je svojim terencem na obližnjoj prometnici. Iako istraga još traje, da se zaključiti da je izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj mu je poginuo saputnik, inače njegov najbolji prijatelj, kao i oboje putnika u Volkswagenovu Polu.

Bude li proglašen krivim, Campagnaru prijeti pet godina zatvora.

Neće mu ići u korist ni činjenica da je već ranije sudjelovao u saobraćajnu nesreći u kojoj je jedna osoba izgubila život.

"Neka istrune u zatvoru! Želim mu uništiti život baš kao što je on učinio našim bližnjima. Svaki put kad se vrati iz Italije predstavlja opću opasnost na cestama. Prije tri je godine prouzrokovao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba također izgubila život. Treba li automobilom pobiti 20 ljudi da bismo ga strpali u zatvor?", rekla je Daniela Lopez, sestra Soledad Lopez, žene preminule u Polu.