sport
0

Igor Emkić pobjednik K-1 turnira No Limit 8

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Večeras je u Zetri održan K-1 turnir No Limit 8 koji je osvojio naš borac Igor Emkić savladavši u finalu Hrvata Tonija Mikelića.

U predborbi večeri nastupile su Šejla Omičević i Merima Bašić, a pobijedila je Bašić sudijskom odlukom.

Rezervni meč turnira No Limit 8 odradili su Ognjen Topalović i Adnan Halilović. Topalović je u prvoj rundi oborio svog protivnika, ali je borba nastavljena. Ipak, u drugoj rundi je Halilović predao.

Prvi krug

U prvoj borbi turnira snage su odmjerili Petar Jaman iz Hrvatske i Dario Kadić iz BiH. Jednoglasnom odlukom sudija u polufinale je prošao Kadić. Bio je ovo sjajan meč.

Druga borba bila je okršaj Crnogorca Miloša Vulovića i našeg Tuzlaka Igora Emkića. Vulović je u prvoj rundi bio u knockdownu, Emkić je pokazao da se odlično spremio za ovaj turnir. Vulović je predao borbu.

Treći par bili su bh. borac Muamer Jugović i Toni Mikelić iz Hrvatske. Pobjeda i plasman u polufinale pripalo je hrvatskom borcu. Jugović je pružio žestok otpor, ali to nije bilo dovoljno.

Srbijanac Nikola Stošić i Banjalučanin Denis Marjanović borili su se u četvrtom meču. U žestokoj i otvorenoj borbi sa obje strane, Marjanović je osigurao posljednje mjesto u polufinalu. Pojačao je tempo u završnoj rundi i odlukom sudija prošao dalje.

Polufinale

Kadić i Emkić su bili prvi polufinalni par No Limit 8 turnira. Emkić je ekspresno nokautom u prvoj rundi završio borbu i plasirao se u finale. Borac iz Tuzle je ponovo dokazao da je jedan od najperspektivnijih u našoj zemlji.

U drugom polufinalu su se borili Mikelić i Marjanović. U finale je sudijskom odlukom 2:1 prošao Mikelić. Marjanović se dobro borio, no, sudije su ipak prednost dale hrvatskom borcu.

Finale

U finalu smo vidjeli okršaj Emkića i Mikelića, koji su se dosad dva puta sreli. U prvom meču je bio bolji hrvatski borac, a onda mu se Emkić revanširao. Nova borba je održana večeras, a Emkić je slavio ekspresno fantastičnim nokautom u prvoj rundi meča.

Superfight borbe: Greezli porazio Cordosa, Mehić morao predati Rezeeghtu, Deniz dobio Soulasa

Večeras smo u Zetri vidjeli tri Superfight borbe. U prvoj su se borili Francuz Gibril Greezli i Rumun Anghel Cordos. Francuz je zasluženo pobijedio rumunskog borca jednoglasnom odlukom sudija.

U drugoj Superfight borbi nastupili su Holanđanin Steven Rezeeght i bh. borac Elmir Mehić. naš borac je hrabro izašao na megdan ogromnom Holanđaninu i u prvoj rundi bio dosta konkretniji i aktivniji. Međutim, u drugoj je nažalost zadobio povredu noge, zbog čega je morao predati meč. Bila je to prava šteta jer se naš borac sjajno pripremio i borio u ovom meču.

Treći večerašnji par činili su turski borac Erhan Deniz i Grk Christos Soulas. Deniz je u ring ušao nakon duge pauze i to na nagovor Dževada Poturka. Turski borac je bio izuzetno motivisan te je dominirao u ringu uz podršku publike u Zetri. Odluka sudija je bila jednoglasna, očekivano, pobijedio je Deniz.