sport
4

IAAF donacijom od 25.000 dolara podržao rekonstrukciju atletske staze u Zenici

Klix.ba
Foto: Atletski savez BiH
Foto: Atletski savez BiH
Predsjednik Atletskog saveza BiH (AK BiH) Kaknjo Suad, koji se trenutno nalazi u Monacu na redovnoj konferenciji Svjetske atletske federacije (IAAF), poslao je obavijest da je projekat Atletskog kluba "Zenica" o rekonstrukciji atletske staze podržan od strane IAAF-a, saopćeno je iz AK BiH.

Atletski klub Zenica je aplicirao IAAF-u uz pomoć AK BiH sa projektom "Rekonstrukcija atletske staze" čija bi ukupna vrijednost iznosila oko 88.000 eura.

Iz AK Zenica se nadaju da će u pronalaženju sredstava pomoći i nadležni organi u Zenici pošto iznos koji će donirati IAAF neće biti dovoljan za kompletnu rekonstrukciju.

"Svjetska Atletska federacija (IAAF) je podržala ovaj projekat sa 25.000 dolara, a s obzirom da navedena sredstva nisu dovoljna za kompletnu rekonstrukciju, nadamo se da će Grad Zenica, Zeničko-dobojski kanton i državne institucije podržati ovaj projekat da bi obezbijedili što bolje uslove za trening i pripremu naših atletičara za velika takmičenja, za organizaciju tradicionalnog Mitinga 'Zenica' i kandidaturu za atletski Kup Evrope 2018. godine", ističu iz AK Zenica.