sport
58

Humanitarni Giro Bambino u nedjelju na Vilsonovom šetalištu

Klix.ba
Tradicionalni biciklistički događaj za djecu, Giro Bambino 2014., bit će održan na Vilsonovom šetalištu u nedjelju, 8. juna u 15 sati.

Udruženje za promociju urbanog biciklizma Giro di Sarajevo šesti put organizuje malu školu biciklizma i dobru zabavu za djecu do 12 godina starosti u Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. I ovaj put najmlađe generacije biciklista imat će mogućnost da uče pravilno koristiti bicikl i snalaziti se na specijalno pripremljenom poligonu. Podršku će im pružati momci i djevojke iz Giro Di Sarajevo, a za sve učesnike bit će obezbijeđena okrijepa u vidu Quickie kroasana i Cappy Junior sokića.

Za one najsretnije (ne i najbolje, jer događaj nije takmičarskog karaktera), obezbijeđeni su i adekvatni pokloni – biciklističke kacige i jedan odličan dječiji bicikl. Svi učesnici se pozivaju da dođu ranije kako bi se mogli registrovati i konkurisati za pomenute poklone.

Ove godine, Giro Bambino se solidariše sa djecom suočenom sa elementarnom nepogodom u našoj zemlji.

"S obzirom na tragediju koja se desila u našoj zemlji, shvatili smo da je pored ogromne materijalne štete, u tim mjestima veliki broj i unesrećene djece. Mi smo odlučili pokrenuti humanitarnu akciju i odvojiti dio sredstava koja smo namijenili za organizaciju događaja u humanitarne svrhe. To nije mnogo, ali je znak pažnje", objašnava Ermin Čakal iz organizacijskog tima.

Giro di Sarajevo također poziva i sve građane Sarajeva, kao i učesnike na Giro Bambinu, da učestvuju u humanitarnoj akciji tako što će na sam događaj donijeti igračke i odjeću za djecu u poplavom pogođenim područjima, a što će u narednom periodu biti uručeno onima kojima je to najpotrebnije.

"Nije bitno šta i koliko ko može donijeti, bitna je dobra volja, tako da je svaka pomoć dobrodošla. Nas poplava nije pogodila, i mi organizujemo jedan porodični dan kroz Giro Bambino, ali ne smijemo zaboraviti one koji su u poplavama izgubili mnogo", zaključuje Čakal.

Giro Bambino je projekat Giro di Sarajevo koji promoviše biciklizam među dječijom populacijom, uz podršku prijatelja udruženja, kompanija Coca-Cola, Sberbank BiH, BH Telecom, Unilab; Quickie kroasana, hotela Bristol, Bihamka, servisa Bogolivestrong te medijskih pokrovitelja, portala Klix.ba i Oslobođenja.